foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Peti leptir

Sjajna vest nam stiže pravo iz bioskopskih sala! Film „Peti leptir“, bajkovitu priču inspirisanu istoimenom knjigom Uroša Petrovića, od sada možete gledati i na bioskopskom platnu i to u 3D tehnologiji!

Priča prati pustolovine trinaestogodišnjeg dečaka po imenu Aleksa, siročeta koje živi u Domu za nezbrinutu decu. On se sa svojim drugarima iz Doma upliće u mračnu i misterioznu igru sa drugim svetom punim duhova tajanstvenih ljudi, vukovima i providnim leptirima. Družina je često u opasnosti, ali oni se hrabro i samouvereno suočavaju sa  svim nevoljama.

Mračne sile i njihov vođa zli čarobnjak, advokat Jovica Vuk pokušaće da iskoriste Aleksin dar čistih očiju kako bi ispunili svoje ciljeve. Pošto starac želi da postane besmrtan, on koristi Aleksu kako bi dopro do Zlodolaca, pripadnika tajnog reda srednjovekovnih ratnika koji su sposobni da leče smrtonosne rane i tako promene tok istorije. Jovica Vuk uz pomoć svojih podanika kreće na mistične vitezove. Međutim, na najvišim drevnim stenama Tare dogodiće se nešto neočekivano...

Uloga Alekse pripala je Ognjenu Oreškoviću, dok ostale junake igraju Tanja Bošković, Mihajlo Janketić i ostali. Film možete pogledati u novosadskom bioskopu „Arenasinepleks“.