foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Čarobni svet pozorišta

 

Foto: www.pozoristemladih.co.rs

Pozorišta su mesta koja vekovima unazad pokušavaju da stvore jedan novi, potpuno drugačiji svet od onog u kojem živimo. Ona nam pokreću maštu i uče nas pravim vrednostima u životu i sve to kroz igru sa našim omiljenim likovima iz najpopularnijih bajki sveta.

Ukoliko ste raspoloženi za druženje sa Crvenkapom, Pepeljugom ili sa ona mala tri praseta koja pokušavaju da pobegnu od vuka, onda vam Scena za decu u novosadskom Pozorištu mladih svakoga dana sa jednom od svojih 30 stalnih predstava otvara vrata i pruža priliku da okruženi šarenim kostimima uđete u čarobni svet pozorišta. Tu, nedaleko od vašeg sedišta kada se velika crvena zavesa podigne veoma lako možete poleteti u pustolovine zajedno sa hrabrim dečkom Petrom Panom, otkriti sa čim se to sve petao Peca i maca Macka bore na ''Kvarnoj farmi'' i ko je to ustvari rekao ''mjau'' u jednom malenom gradiću punom ljudi i različitih životinja.

Pozorište mladih svojim najmlađim posetiocima nudi šansu da predstave pogledaju zajedno sa svojim drugarima i roditeljima, pa tako u dogovoru sa vaspitačicom, učiteljicom ili mamom i tatom možete da odete i vidite dugodovštine vaših junaka. Kroz razgovor sa vašim junacima koji su to samo zbog vas, pored dobre zabave naučićete i mnoge važne lekcije o životu. Pomoći ćete jednom vitezu da nađe svog konja, pa ćete tako zajedno sa njim shvatiti da se zelje uvek ispunjavaju ukoliko jako verujemo i borimo se za njih, ali ćete na kraju i Pinokiju dati šansu da bude dobar dečak i nauči da nije lepo lagati.

Vrata pozorišta su svakog dana otvorena za one koji vole da maštaju, ali da bi se ona što lakše i što šire otvorila potrebno je saznati nešto više o samoj predstavi pre nego što zauzmete svoje mesto. Takođe, nemojte zaboraviti da ponesete svoju maštu od kuće, jer jedino tako možete ostetiti čaroliju scene na kojoj će se vaši snovi i one najneverovatnije želje biti ostvareni. Hajde da se igramo i odrastemo na najbezbolniji način!