foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Svet poznatih

Oni danas žive svoje snove

Foto: www.blic.rs

Verujem da se pitate kakvo je dete bio neki poznati glumac, pevač ili sportista. Da li se i on igrao po ceo dan napolju kao vi i imao obavezu da ide u školu i radi domaće zadatke¬? Naša teniserka Ana Ivanović je tenis zavolela još u petoj godini, tako što je na televizij gledala Moniku Seleš koja joj je bila i idol. Košarkaš Miloš Teodosić se kao dete bavio čak i fudbalom, a vremenom je počela da ga zanima košarka. Atletičarka Ivana Španović je još od malih nogu bila zaljubljena u sport i najviše volela da vozi rolere.

Opširnije: Oni danas žive svoje snove

Instrumenata je mnogo, ljubav je samo jedna

Svi veliki muzički umetnici, poput Mocarta i Betovena, prepoznaju se još u ranom detinjstvu pa tako ni Jana Ilić, mlada flautistkinja iz Šapca, nije izuzetak. Sa samo 10 godina nastupila je u jednoj od najčuvenijih dvorana sveta - „Karnegi holu“ u Njujorku i svojim uspehom obradovala školu, grad i državu. Posebno treba naglasiti da niko iz Srbije u ovom uzrastu nije nastupio u prestižnoj njujorškoj dvorani, još manje osvojio prvu nagradu na takmičenju American Protege International Woodwinds and Brass za izuzetna postignuća.

Opširnije: Instrumenata je mnogo,  ljubav je samo jedna

Jovana Jelovac Cavnić: Maša je moje mezimče

Foto: www.ilustrovana.com

Mališani uveliko prepoznaju Jovanin glas budući da ga već dve godine pozajmljuje animiranom liku, nestašnoj devojčici Maši u najgledanijem crtanom filmu na našim prostorima „Maša i medved“. Trenutno pozajmljuje glas maloj Maši i u novoj sezoni pod nazivom "Mašine strašne priče".

Opširnije: Jovana Jelovac Cavnić: Maša je moje mezimče

Mia Bunjik: Sve se može kad se hoće

Foto: Girafon

Mia Bunjik je odlična  učenica petog razreda Osnovne škole "Jožef Atila" u Novom Sadu, a pored toga ona je i jako uspešna i u drugim stvarima. Na primer, pored svih obaveza u školi ide i na razna školska takmičenja, trenira džez balet, ide u osnovnu baletsku školu i od skoro igra u pozorištu. Na međunarodnom takmičenju iz baleta „Dance fest“, koje je održano prošlog vikenda u Novom Sadu,  osvojila je prvo mesto. Nakon takmičenja popričali smo sa njom i ona nam je otkrila kako sve postiže.

Opširnije: Mia Bunjik: Sve se može kad se hoće

Ko su zaista Malci?

Foto: www.digitakonline.rs

Mala žuta bića, sa jednim ili dva oka, svima su poznata kao glavni likovi filma “Malci”. Zbog svog ponašanja i neodoljivog izgleda stekli su veliku popularnost. Minione, kako ih još nazivamo, osmislio je reditelj Pjer Kofin pre šest godina za potrebe filma “Grozan ja”. On ih je predstavio kao malu, smotanu i uvek zabavnu populaciju muškog roda koja je vekovima odana najlošijim gospodarima.  

Opširnije: Ko su zaista Malci?