foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

I poznati su bili deca

 

Da li su poznate ličnosti u detinjstvu bile kao i druga deca, ili su se ipak po nečemu izdvajali? Kakve nestašluke su pravili i šta su voleli da rade kada su bili mali? Dok je Nikola Đuričko pravio laboratiju za spremanje hrane, Marija Šerifović je glumila pevačicu, a Novak Đoković je u svojoj školi ostao upamćen kao pravi mali zvrk.
Poznati glumac Nikola Đuričko najviše je voleo da gleda crtane filmove, a omiljeni lik mu je bio Duško Dugouško. Kao mali bio je veoma nemirno dete i kuhinju je često pretvarao u laboratiju za pravljenje hrane, mada kako i sam priznaje, njegovim jelima uvek je nešto falilo: bila su preslana, previše ljuta ili prepečena. Talenat za glumu otkrio je veoma rano, pa je još u četvrtoj godini prvi put glumio u jednoj predstavi. Da će biti zvevda, znao je još sa deset godina kada je dobio ulogu u  filmu "Šta je sa tobom Nina?". U čitavom filmu imao je da kaže svega dve reči, ali ni to nije bilo lako! Pored glume, voleo je da peva, svira klavir i trenira tekvondo. Ipak, najteže mu je padalo kada su ga terali da jede, jer je jelo smatrao za "nužno zlo". U osnovnoj školi je bio mali bunovnik i u znak protesta nosio je dugu kosu.

Za razliku od Nikole Đurička, pop zvezda Marija Šerifović je kao dete bila veoma mirna, ali joj je na svakom mestu brzo postajalo dosadno, pa su njeni roditelji imali problem, jer ih je stalno vukla i govorila "Idemo, idemo...". Najviše je volela da odlazi kod bake na selo gde je imala mnogo drugara, a omiljene bajke su joj bile "Palčica" i "Princeza na zrnu graška". Marija je od ranog detinjstva sebe zamišljala isključivo na sceni i niko nije mogao da je odgovori od ideje da postane pevačica. Njen prvi javni nastup pred publikom desio se kada je imala samo dvanaest godina. Bila je zapažena ne samo po kvalitetnom glasu i interpretaciji, već i po neobičnom izboru kompozicije; za razliku od ostale dece odlučila je da umesto dečije, otpeva čuvenu numeru Vitni Hjuston "I Will Always Love You". Svoj prvi album pod nazivom "Naj, najbolja"  snimila je sa 19 godina, a najveću slavu stekla je pobedom na Evroviziji sa pesmom "Molitva".

Na pitanje šta će biti kada poraste, mali Novak Đoković je bez razmišljanja rekao „Prvi reket sveta!“. Četiri godine je imao kada je prvi put uzeo reket u ruke. U početku je samo trčkarao po terenu i pokušavao da prebaci lopticu preko mreže. U osnovnoj školi bio je miran i pažljiv, sedeo je u četvrtoj klupi i po ničemu se nije razlikovao od ostale dece. Bio je odličan i vrlo dobar đak, a nastavnici ga pamte kao „zvrka koji samo protutnji hodnikom“. Njgovi treneri prepoznali su njegov talenat, a ubrzo su stigle i prve medalje i pehari. Kao dečak, gledao je druge tenisere i zamišljao kako će i on jednog dana biti na njihovom mestu.Tako je počelo, a danas je Novak treći teniser sveta.