foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Pismo Deda Mraza

Foto: www.navidiku.rs

Draga deco,

Iako vi meni šaljete pisma, sada ja vama želim da se zahvalim zato što ste bili dobri i ove godine. Ne želim nikoga da razočaram i zato Baba Mrazica, moji verni patuljci i ja mesecima pripremamo poklone za vas! Vi ste to zaslužili! A evo i zašto...

Mi vas vaspitavamo, a zapravo vi ste ti koji nas svojom iskrenošću i dobrotom uče kako da budemo dobri ljudi. Vi ste hrabri, a ne mi. Da li ste videli odraslog čoveka kako posle poraza, tako brzo obriše suze, podigne glavu i nastavi da trči? Ne. Vi ste nama uzor.

A tek kako nam je teško da kažemo „Izvini“! Zato nam se istope srca sa kojom lakoćom vi zagrlite svog druga ili roditelje i izvinite se za svoje nestašluke.

Mi volimo brojeve. Volimo da računamo, pravimo pretpostavke i često se u toj matematici izgubimo. Mi razmišljamo glavom i grešimo. Vi razmišljate srcem i uvek ste u pravu.

Naša je obaveza da vas učimo lepom ponašanju i zato je svaka vaša greška – naša greška. Vi niste krivi, mi bi trebalo da preuzmemo odgovornost.

I zato vam vaš Deda Mraz daje reč da nikada više neće praviti spisak dobre i loše dece. Svi ste vi divni, baš zato što ste deca: čista srca.

Nadam se da ste ukrasili jelke i da me željno iščekujete! Baba Mrazica mi šije novo odelo, patuljci umotavaju vaše poklone, a ja sam neizmerno srećan što ću videti osmehe na vašim licima! Želim da čitave godine mislite na ovo pismo, jer ja uvek mislim na vas!

Vaš Deda Mraz

P.S. Ostavite mi jedan kolačić ispod jelke, sigurno ću biti gladan kad stignem sa Sevrnog pola!