foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Mia Bunjik: Sve se može kad se hoće

Foto: Girafon

Mia Bunjik je odlična  učenica petog razreda Osnovne škole "Jožef Atila" u Novom Sadu, a pored toga ona je i jako uspešna i u drugim stvarima. Na primer, pored svih obaveza u školi ide i na razna školska takmičenja, trenira džez balet, ide u osnovnu baletsku školu i od skoro igra u pozorištu. Na međunarodnom takmičenju iz baleta „Dance fest“, koje je održano prošlog vikenda u Novom Sadu,  osvojila je prvo mesto. Nakon takmičenja popričali smo sa njom i ona nam je otkrila kako sve postiže.

Kakav je osećaj biti prvakinja  države u klasičnom baletu?

- Prelepo je zaista. Jako sam uzbuđena I spremna za nova napredovanja. Ne mislim da je ovo kraj, tek sada treba još više da vežbam.

Koji je tvoj tajni recept za uspeh?

- Organizovana sam, na vreme učim. Mnogo volim to što radim i to mi pomaže da postignem uspeh.

Da li ti je  ponekad naporno da imaš toliko obaveza?

- Pa možda ponekad jeste, ali ja to lako prebrodim, jer znam da će se sve na kraju isplatiti. Zbog takvog razmišljanja i nižem uspehe.

Kako postižeš da učiš?

- Uglavnom vikendom ili u slobodno vreme. Ne idem da se družim ili na klizanje, već učim kako bih iskoristila vreme da se posvetim ocenama i školskim obavezama, a posebno  sada, kada pored osnovne i baletske  škole i treninga džez baleta, imam obavezu da budem u pozorištu  na probama za balet „Krcko Oraščić“u kojoj ću učestvovati.

Ko je tvoja najveća podrška?

- Moja najveća podrška je moja mama, ali pored nje moram izdvojiti i moje nastavnice baleta,  i zbog njih se trudim da postignem što veći uspeh kako bi bile ponosne na mene.

Šta za tvoje uspehe kažu drugari?

- Uvek mi čestitaju i podržavaju u tome što radim. Ponekad me pojedini drugari iz razreda napadaju kako se izvlačim sa časova zbog baleta, ali mene baš briga. Ne slušam ih. Ja ovo volim i mene ne zanimaju njihove prozivke.

Da li stigneš i da se zaljubiš?

- Naravno, uvek. Za to uvek imam vremena.