foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Sve vesti

Knjiga o devojčici koja je spasila mnoge živote

Foto: Moj Novi Sad

Foto: www.mojnovisad.com

Knjiga „Zoja“ je priča o devojčici koja je bolovala od veoma retke - Batenove bolesti. Pošto je doktorima Zojina bolest bila nepoznata, ona, nažalost, nije preživela. Zojini roditelji, Bojana i Danilo, su se izborili da se u našoj zemlji donese zakon koji nosi njeno ime - Zojin zakon.

Opširnije: Knjiga o devojčici koja je spasila mnoge živote

Osnovne škole uvode „Dnevnik prijateljstva“

Image and video hosting by TinyPic

Učenici drugog razreda Osnovne škole „Ivan Gundulić“ iz Novog Sada učestvovali su u pilot-projektu „Dnevnik prijateljstva“, čija je svrha bila da bolje upoznaju svoje drugove i drugarice iz odeljenja. Tokom jednog meseca, učenici su beležili zanimljive informacije o svojim drugarima i predstavljali ih u vidu likovnih radova. Kako je radionica protekla uspešno, plan je da se u projekat uključe i druge škole u Novom Sadu.

Opširnije: Osnovne škole uvode „Dnevnik prijateljstva“

Petarde nisu igračke

Foto: www.Nadlanu.com

Novogodišnji praznici su pred nama i osim raspusta, Deda Mraza, grudvanja i poklona to znači i da počinje sezona bacanja petardi. Iako su petarde i vatrometi zabavni, oni mogu da budu i te kako opasni.

Opširnije: Petarde nisu igračke

Šah- od hobija do ljubavi

Untitled

Mihailo Đokić učenik druge godine Gimnazije u Požegi pored brojnih interesovanja koja su karakteristična za njegove vršnjake ima i hobi za koji se ne bi moglo reći da je uobičajen za sedamnaestogodišnjaka, a to je šah. Interes za ovu vrstu sporta javio se još u ranom detinjstvu kada je sa dedom učio da igra šah, što je kasnije preraslo u ljubav prema ovom sportu u kom je osvojio brojna priznanja i medalje, a jedna od poslednjih jeste i zlatna medalja na prvenstvu Centralne Srbije, za šahiste do 20 godina.

Opširnije: Šah- od hobija do ljubavi 

Da li je zima topla?

ferie platinum
Foto: www.mazurytravel.com
 
Kao što znate, svake godine, 21. decembra u goste nam dolazi Zima. Ona će sa sobom doneti ono što vi najviše volite, a to su praznici i sneg. Dosadnu jesenju kišu će zameniti poneka pahulja, a blato će sakriti čist beli pokrivač. Ona dolazi posebno zbog vas i tada uvek zavlada neki čudan mir. Stariji su tu da razmišljaju o ogrevu, o zaleđenim automobilima, o klizavim putevima. Oni će da čiste sneg ispred kuće i posipaju so po stepenicama. Ali postoji nekoliko stvari koje si ti kao dete u obavezi da uradiš. Da li si spreman na to? 

Opširnije: Da li je zima topla?