foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

"Princeze i junaci" Dečije filharmonije

Beogradska dečija filharmonija održala je 5. novembra u novosadskoj Sinagogi drugi ovogodišnji koncert pod nazivom „Princeze i junaci". Nova sezona koncerata "Jesenja muzička bajka" otvorena je tako programom koji su pripremili dečaci i devojčice ovog mladog filharmonijskog orkestra.

Na koncertu je moglo da uživa u zvukovima raznih klasičnih intrumenata, od violine, klavira, flaute, do rube i trombona. Svoj talenat je predstavilo dvanaestoro dece, koji su kao pravi veliki muzičari održali ovaj nastup i time zaslužili veliki aplauz novosadske publike. Na pitanja upućena deci kako im se svideo koncert dobili smo samo pohvale njihovim drugarima muzičarima.

"Baš je bilo super, a najviše su mi se svideli dečak i devojčica koji su zajedno svirali na klaviru", rekao je jedan učenik petog razreda Osnovne škole "Sonja Marinković".

Beogradska  dečja filharmonija postoji zahvaljujući fondu "Deca deci", koji ima cilj da pomogne i omogući dalje napredovanje i razvoj muzički talentovane dece u Srbiji. Ljudi iz ove fondacije su želeli da stvore prvi dečiji orkestar u našoj zemlji, kakvi inače postoje samo u nekoliko gradova u svetu. Svake godine se pred koncerte organizuju male audicije, na koje mogu da dođu sva deca koja žele da budu deo filharmonije i pokažu svoje umeće u klasičnoj muzici.