foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Dinosaurusi su stvarno postojali

Da li neko još uvek sumnja da su dinosaurusi nekada davno stvarno postojali? Da bi se sve neverne Tome uverili u pravu istinu dovoljno je da posete izložbu “Dinosaurusi Argentine - džinovi Patagonije”, koja se održava u Beogradu, u hali "Impuls" pored hotela "Kontinental" do 15. januara 2010. godine.

Tu su izloženi skeleti i fosili praistorijskih dinosaurusa, koji su pre više miliona godina naseljavali prostor današnje oblasti Patagonije u Argentini. Predstavljeno je 20 vrsta dinosaurusa sa kompoletnim skeletima, delovima skeleta, jajima dinosaurusa, lobanjama, gnezdom mladunaca, otiscima stopala, kostima i drugim detaljima. Jedan od najatraktivnijih sadržaja je skelet Megaraptora dugačak blizu 9 metara. Tu je i Gigantosaurus dug 14 metara, a najmanji izloženi dinosaurus je veličine oko 10 centimetara. Takođe mogu da se vide i dva primerka morskih reptila, koji su naseljavali mora u vreme kada su džinovski gmizavci vladali kopnom.

Osim gostujuće izložbe tu je i mini postavka "Srbija u vreme dinosaurusa", u okviru koje su prikazani ostaci fosilnog sveta koji je u to vreme živeo na našem prostoru, a to su vrlo sitni dinosaurusi pronađeni na Staroj planini. Za umorne posetioce predviđeni su "Dino" lejzi begovi za sedenje ili dobra zabava uz "Dino" Lego kockice, bojenje dinosaurusa i obavezni slatkiši u obliku, naravno - dinosaurusa.