foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Hajde da se upoznamo

 
 
Dečiji festival „Hajde da se upoznamo“ održan je 5. novembra u Kulturnom centru Novog Sada. Tamo su na zidovima bili okačeni crteži, fotografije, pesmice i priče koje su napravili školarci iz 17 osnovnih škola Vojvodine. Dečaci i devojčice koji su poslali najbolje radove dobili su diplome i veoma zanimljive knjige na poklon.  
 
Učenici su na jezicima, kojima govore kod svoje kuće, pevali, recitovali i glumili drugarima na Festivalu. Za to su nagrađeni ogromnim aplauzima, posle čega su svi dobili sokiće i sendviče. Takođe su i kroz predstavu, uz pomoć kraljice, dvorske lude i svirača, naučili 10 reči na šest jezika koji se govore u Vojvodini: srpskom, mađarskom, slovačkom, hrvatskom, rusinskom i romskom. Naročito su ih obradovale igre sa balonima, klovnovima i maskiranim glumcima. 
 
- Ovde mi je bilo super i zanimljivo. Moja drugarica i ja smo se najviše smejale kako statua hoda. Ja sam zadovoljna što je i moj rad izašao, to je baš lepo - rekla je učenica Osnovne škole “Ljudevit Štur” iz Kisača.
 
Na kraju su svi otpevali i odsvirali zajedničku pesmu i kao poklon dobili razglednice i diskove sa pričama o Vojvodini. Potom su sa osmesima i balonima otišli kućama, nadajući se da će već sledeće godine na istom mestu upoznati nove drugare.