foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Biblioteka igračaka u Bečeju

 

U Bečeju, malom gradu na obali Tise, postoji mesto koje se zove Centar za decu i mlade. Ovaj Centar su osnovali ljudi koji deci i mladima pomažu na različite načine – organizuju zanimljive programe i radionice, pomažu deci oko učenja i mladima oko traženja posla. Omiljeni odeljak malih Bečejaca u Centru je Biblioteka igračaka.

Ova biblioteka radi isto kao i bilo koja biblioteka knjiga. Sa članskom kartom svako dete može da izabere igračku koja mu se dopada i da je odnese svojoj kući na dve nedelje, ali i da učestvuje u radionicama koje se organizuju u biblioteci. Besplatne članske karte imaju sva siromašna deca u Bečeju, kao i ona koja imaju poteškoće u razvoju. Ova deca u biblioteci igračaka imaju priliku da se druže i upoznaju sa svojim vršnjacima i učestvuju u radionicama koje za njih organizuju vaspitači. Na ovim radionicama deca igraju društvene igre, crtaju, uče da plešu i lepo se zabavljaju dok njihovi roditelji za to vreme mogu da obavljaju svoje obaveze. Takođe, ova biblioteka može da se iznajmi  i za slavlje rođendana.

Veoma je važno da se sva deca pridržavaju pravila biblioteke i da na vreme vrate igračke koje su uzela, kako bi i ostala deca mogla sa njima da se igraju. Oni koji žele, u biblioteku mogu da donesu svoje ispravne i očuvane igračke koje im više ne trebaju i na taj način obraduju svoje drugare.