foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Škola za dečije osmehe

Image and video hosting by TinyPic
 
Škola prijateljstva, organizacije ‘’Naša Srbija’’, na Tari okuplja decu iz naše zemlje. Posebnost ove škole jeste druženje, igra, kreativnost, otkrivanje interesovanja, kao i veliki broj raznih drugih aktivnosti. Deci koja su sa Kosova i Metohije, boravak na Tari, omogućava da bar na trenutak zaborave na uslove u kojima žive. U okviru škole su osmišljene razne radionice, pa tako deca stiču znanja iz ekologije, sporta, novinarstva, glume, slikanja i vajanja, stiču nova znanja i veštine, i unapređuju svoje talente.Svake godine školu posete i razni sportisti, pisci, novinari, pa su tako deca imala priliku da upoznaju Novaka Đokovića, Vlada Divca, Svetislava Basaru...
 
Pored radionica, u školi se održava i seminar ‘’Dani prijateljstva’’, na kome su učesnici deca iz Srbije, Albanije, Mađarske, Rumunije, Bugarske i Crne Gore. Teme seminara su razlike između razlnih naroda, i učenje kako da se prevaziđu i razumeju te razlike među ljudima. Deca tada stiču nova prijateljstva, druže se i imaju priliku da upoznaju druge narode i nacije.
 
Za decu sa Kosova i Metohije, boravak u Školi prijateljstva omogućava im da se druže i slobodno kreću u prirodnom, zdravom i prijateljskom okruženju, bez ikakvog straha. Deset dana, koliko traje škola, mogu da zaborave i oporave se od svakodnevnih briga i opasnosti sa kojima su suočena.
 
Predstavnici ‘’Naše Srbije’’ posećuju porodice i prikupljaju podatke o deci, pa tako i nastaje lista onih koja će moći da prođu kroz ovu školu. Takođe, oni prate odrastanje i razvoj dece, pomažu im u rešavanju problema sa kojima se suočavaju, bilo da je u pitanju zdravlje, bavljenje sportom ili školovanje.