foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Lego – lepo se igraj

Početkom novembra u Novom Sadu je održana izložba lego kockica u tržnom centru „Big”. Posetioci su mogli da vide eksponate u obliku galija, dvoraca, svemirskih brodova, nebodera, pokretne kobre i čitavih scena iz „Ratova zvezda“ ili Divljeg zapada.

Osim predmeta i figurica koje su bile izložene, deci su na rasplaganju bile hiljade lego kockica kojima su mogli da se igraju i sklapaju nove oblike.

- Obožavam lego. Igram se sa njim od kada znam za sebe i videćete da će moja figura biti najbolja - uvereno nam je rekao desetogodišnji Filip.

Klub ljubitelja lego kockica „Skockani“ iz Beograda, koji je i organizovao izložbu, priredio je mališanima takmičenje u bojenju lego figurica, a nagrada je bila novi lego set. Ipak, mališanima je najzanimljivije bilo takmčenje u brzom sklapanju kockica, pa je zbog broja zainteresovanih učesnika organizovan pravi mali turnir.

Inače, lego kocke su nastale davne 1949. godine u maloj, privatnoj radionici u Danskoj i bile su drvene. Plastične lego kocke „rodile“ su se 1963. godine i prave se sa preciznošću od dva mikromilimetra. Ime Lego, potiče od fraze „leg godt“, što na danskom znači: lepo se igraj.