foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Svet viđen dečijim očima

„Mali dnevnik“ je kratka informativna emisija koja se od početka oktobra emituje na Prvom programu Radio-televizije Srbije. Ova, kako je nazivaju „antistres“ emisija, prikazuje se svakog radnog dana u 19:20 časova. Mali novinari svojim vršnjacima svakodnevno pripremaju interesantne i simpatične priče iz mnogih oblasti.

Ekipa od nekoliko malih novinara u potpunosti realizuje celu emisiju. Oni su prezenteri, reporteri i sve ono što rade i njihove odrasle kolege. U pet minuta, koliko traje „Mali dnevnik“, staje mnogo toga što je deci zanimljivo, novo, neobično... Oni imaju priliku da saznaju, nauče i budu podstaknuti na istraživanje i samostalno zaključivanje. Pored toga, u svakoj emisiji saznaju nešto o sportu, kao i o vremenskoj prognozi.

Sve ono što novinarska ekipa radi, rečeno je jednostavnim, dečijim jezikom, bez dugačkih i komplikovanih reči, koje često vole da upotrebljavaju odrasli. Deci se približava svet oko nas, svakodnevne pojave, ali ne one teške i zamarajuće, već svakodnevne i jednostavne, baš onakve kakva su i sama deca.

Osim toga, ova emisija je takva da može da zainteresuje i roditelje. Oni  provode tih pet minuta sa svojom decom, smeju se, opuštaju i uživaju gledajući kako njihova deca upijaju kvalitetan sadržaj.

Svi koju gledaju „Mali dnevnik“, kako kažu na RTS-u, gledaju svet dečijim očima i imaju priliku da vide da je, kada se tako posmatra, on i najlepši.