foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Vesela ,,Kolibri planeta”

Kolibri je najpoznatiji i najstariji dečji hor u Srbiji. Oni su postojali još kada su naši roditelji bili mali. Tada su pevali pesme koje i danas možemo čuti, kao "Moja mašta“ ili "Najlepša mama na svetu“, a prepoznatljivi su po žutim majicama. Ove godine su, povodom 50 godina svog postojanja, izdali novi album "Kolibri planeta“ sa čak 18 pesama.

 

U pesmicama učestvuju i naši poznati muzičari Bajaga, Rambo Amadeus, Lena Kovačević, Frajle i drugi, a svaka od tih numera nosi neku poruku. Na "Kolibri planeti“ ima različite vrsta muzike: roka, svinga, bluza, popa. Uz pesmu "Brojalica“ lako možemo zapamtiti brojeve, "Uvek divan dan“ govori kako je vrlo lepo putovati, ali da je kod kuće najlepše. A ono što vaš dom čini posebnim jesu roditelji, o čijoj ljubavi govore pesme "Tata-mata“ i "Vole se mama i tata“.

O tome kako svuda na svetu treba da bude ljubav Kolibri pevaju u "Mi želimo ljubav“ i "Planeta“, dok "Sving bajka“ takođe govori na istu temu i to kroz priču o kraljevstvu koje treba da se bori protiv zmaja. "Kad bi meni dali“ je balada koja poručuje da ne treba da budemo sebični i da treba da se družimo sa drugarima. Jedna od najzanimljivijih i poučnih pesama je "Kolibri bluz“. Iz nje možemo naučiti da je potrebno čuvati prirodu, a Kolibri nam daju i savete na koji način naši roditelji i mi to možemo uraditi. "Kolibri planeta“ nije samo album za decu, već i za odrasle koji vole lepu muziku.