foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Kreativna radionica u Galeriji Matice srpske

Foto: www.facebook.com/Galerija-Matice-srpske 

Kreativna radionica ze decu pod nazivom „Nosorog u mojoj glavi, na papiru se pojavi“, biće održana narednog vikenda u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu. Radionice sa različitim temama organizuju se svake subote u okviru edukativnog programa „Oseti umetnost. Doživljavanje umetničkih dela putem čula“. 

Radionica je posvećena slikaru Albrehtu Direru i njegovoj grafici „Nosorog“, a na samom početku deca će čuti interesantnu priču kako je umetnik uspeo da nacrta nosoroga, iako ga nikada nije video. Gledajući Direrovog „Nosoroga“, mališani će uočiti koje su sličnosti, ali i razlike u odnosu na pravog nosoroga. Zatim će krenuti u potragu za grafitima na kojim se nalaze životinje i otkrića koje su od njih stvarne, a koje izmišljene. U kreativnom delu radionice učesnici će, radeći u parovima, imati zadatak da po opisu svog drugara nacrtaju određenu životinju, a potom će zameniti uloge i na kraju uporediti svoje radove.

Radionice su osmišljene sa željom da se deca na zabavan i kreativan način upoznaju sa umetničkim dellima. Namenjene su deci od 5 do 11 godina, a organizuju se subotom od 10 do 11.30 časova.