foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Hladnim zimskim danima zagrejte se na ledu!

Foto: www.novinenovosadske.com

Sezona klizanja u Novom Sadu, nakon nešto toplijih desetak dana, ponovo je u punom jeku, a da je klizanje zdrava fizička aktivnost i jedan od najboljih vidova zabave u zimskim mesecima potvrđuju i Jovan Milošević i Nenad Savković, treneri klizanja u ledenoj dvorani "Spensa".

– Naš posao tokom smene je da čuvamo stvari u garderobi i pazimo na povrede na ledu. Takođe pazimo da se deca ne grudvaju i ne voze u suprotnom pravcu kako ne bi došlo do povreda. Pored škole klizanja gde se grupno obučavaju i deca i odrasli takođe držimo i individualne časove – kaže Nenad, trener u školi umetničkog klizanja.

On takođe dodaje da ledena dvorana "Spensa" zbog svetskog prvenstva u hokeju na ledu za igrače do 20 godina trenutno nema organizovane smene, ali da će se nakon kraja prvenstva, 23. januara, vratiti stara šema smena.

– Što se škole klizanja tiče, cena je dve hiljade dinara mesečno, što podrazumeva šest treninga nedeljno, podeljeno na hokej i na umetničko klizanje – kaže Jovan, napominjući da povreda ima, ali da su one najčešće lakše prirode i da skoro uvek dolaze kao posledica nepoštovanja pravila.

Ukoliko ste nestrpljivi da sačekate 23. januar i ponovno otvaranje ledene dvorane "Spensa", Novi Sad na Štrandu ima klizalište otvorenog tipa, koje radi svakim danom od 10 do 19 i 30 časova.