foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Vašar za male trgovce

Foto: www.ilovezrenjanin.com 

Deca iz Zrenjanina po drugi put imaće priliku da uživaju u čarima zimskog vašara kao i da se kroz druženje sa vršnjacima, a u pratnji roditelja, oprobaju u jednoj od omiljenih dečijih igara - prodaja na tezgi. Mališani će imati priliku da izlože robu koju su pravili.

Pod nazivom "Tiganjica vašarica", ova manifestacija održaće se 1. februara u prostoru etno sela Tiganjica, kod restorana "Trofej", na beogradskom putu. Prijavljivanje za učešće je besplatno. Na "Tiganjici vašarici“ mogu da učestvuju deca od 5 do 12 godina.

Na jednoj tezgi može biti maksimalno tri prodavca. Svaki tim dobija svoju tezgu, nakon što roditelji za isti izvrše prijavu putem e-maila ili telefona. Maksimalna cena na "Tiganjica vašarici" za jedan proizvod može iznositi 200 dinara. Svaki tim prijavljuje svoje ime. Pobednik je onaj tim koji najviše proda. Tim koji bude najviše prodao od etno sela Tiganjica dobija na poklon isti toliki iznos. Ostalim mališanima biće deljene utešne nagrade koje su pažljivo pripremili za sve učesnike.

U "Tiganjica vašaricu" biće uključene brojne predškolske ustanove i osnovne škole nižih razreda. Dok najmlađi uz druženje sa vršnjacima trguju, u dvorištu etno sela Tiganjica, služiće se kuvano vino i kuvana rakija u čokanjčićima.