foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Kineski u osnovnoj školi „Đorđe Natošević“

Osnovna škola „Đorđe Natošević“ u Novom Sadu već treću godinu zaredom organizuje učenje kineskog jezika za sve one kojima ovaj jezik zvuči zanimljivo. Do sada ga je učilo dvadeset i tri učenika, a nastavnica je volonterka iz Kine, Meng Ši.

Pored kineskog jezika na ovim časovima može da se čuje i nešto o kineskoj kulturi i tai čiju. Nastavnica Ši kaže da je čula za tenisera Novaka Đokovića i glumca Batu Živojinovića i zato je bila veoma uzbuđena što dolazi u zemlju iz koje oni potiču!

Kineski mogu da uče svi zainteresovani đaci od prvog do osmog razreda ove škole. Vuk Grahovac, učenik sedmog razreda, ide na kineski već tri godine i veoma je zadovoljan.

- Želeo sam još neku aktivnost pored škole. Krenuo sam da učim kineski jer je čudan, nešto neobično što do tada nisam imao priliku da čujem – kaže Vuk.

Prvi čas ove godine je već održan 12. novembra, ali još nije kasno da im se pridruže svi dečaci i devojčice koji žele da uče kroz druženje i zabavu! Nastava se odvija jednom nedeljno, subotom od 10 časova do 11.30. Nihao, što na kineskom znači zdravo, i dobrodošli!