foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Nova knjiga o Hariju Poteru

Foto: www.delfi.rs

Nakon devet godina, opet se otvara prolaz kroz peron 9 i tri četvrtine. Šešir za razvrstavanje opet je u dilemi, Sliterin ili Grifindor?  Ali ovoga puta odlučuje o Albusu Severusu Poteru, Harijevom sinu. Nastavlja se saga o Hariju Poteru, osma knjiga po redu. A ujedno, kako je autorka Dž. K. Rouling najavila i poslednja.

Knjiga je napisana u scenama, zato će nekima biti pomalo konfuzna za čitanje. Imajte na umu da to nije klasična knjiga, več scenario za predstavu. Priča se nastavlja 19 godina nakon poslednje knjige, „Hari Poter i relikvije smrti“.

Dečak sa ožiljkom munje na čelu sada je odrastao i radi u Ministarstvu magije, a Hermiona je postala ministarka magije. Ron i Hermiona su u braku, i imaju ćerku Rouz. Ronova sestra Džini i Hari su u braku i imaju troje dece. Albusa Severusa, koji je ime dobio po Albusu Dambldoru i Severusu Snejpu, Džejmsa, nazvanog po Harijevom tati i devojčicu Lili, po Harijevoj majci.

Mnogo iznenađenja vas čeka u knjizi, a otkrićemo vam samo jedno: Harijev i Drakov sin, Skorpijus, su postali najbolji prijatelji! Radnja cele ove priče fokusira se na Harijevu prošlost i Albusovu budućnost i njihov odnos.

Dž. K. Rouling nije autorka, kao u prethodnim knjigama, već je zasnovano na njenoj priči i priči Džona Tifanija i Džeka Torna. Prepustite se magiji i uživajte!I kako Dambldor kaže, „Naravno da se sve dešava u tvjoj glavi Hari, ali zašto bi pobogu pomislio da to nije stvarno?“