foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Radionice za male botaničare na Spensu

rsz lupa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: www.pixabay.com

Radionice pravljenja herbara, skupljanja i presovanja biljaka, učenja o biljkama preko aplikacija za telefone i pravljenja struje od energije sunca, čekaju učenike osnovnih i srednjih škola na platou Spensa u Novom Sadu, od utorka do subote (24 - 28. oktobra). Kako internet i nove tehnologije omogućavaju da vidimo kako se od 19. veka čuva cveće i lišće tako da ostanu netaknute stotinama godina, objasniće volonteri Pokreta gorana na „Novosadskoj jeseni”.

Radionice će se održavati od 10 do 12 časova na centralnom platou Spensa, a izložba je otvorena od 9 do 20 časova. Dok ste vi na radionicama, vaši roditelji, učitelji i učiteljice mogu prošetati izložbom cveća i starih zanata. Kao posebnu zanimljivost izdvajamo Eko kutak na Spensu, gde u četvrtak u podne možete mnogo toga da naučite o pticama selicama i naučite da razlikujete vrste ptica koje se iz Srbije u jesen sele na jug.

Više detalja o radionicama i o muzičkom programu možete pronaći na sajtu Pokreta gorana i na njihovim profilima na društvenim mrežama. Sve radionice su besplatne.