foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Ne sudi knjizi po koricama

www.delfi.rs

Foto: www.delfi.rs

Jedna od najprodavanijih knjiga u Americi, kako za decu tako i za odrasle, već pet godina zaredom osvaja srca sve većeg broja čitalaca. Bez obzira da li ste ljubitelj čitanja knjiga u ovom uzrastu, toplo bih vam preporučio jednu knjigu koja će vas inspirisati, nadahnuti i pomoći vam da ojačate svoj karakter.

Ona se zove „Čudo“, a napisala ju je Rakel J. Palasio. Glavni junak je dečak po imenu Avgust koji od rođenja ima deformitet lica i to mu jako smeta jer misli da nije kao i ostala deca. S vremena na vreme svoje lice je skrivao ispod astronautske kacige koju je dobio na poklon. Bilo mu je jako teško kada bi ljudi upirali prstom i nazivali ga pogrdnim imenima. Borba s predrasudama nije mučila samo njega, već i njegove roditelje, sestru, nastavnike i malobrojne drugare.

Ono što ovaj roman treba da vam pokaže je da ne sudimo nikome po izgledu, već da sagledamo šta taj čovek zaista ima u sebi. Moramo pružiti svima podjednaku šansu u životu, i baš zbog ovakve odluke Avgust je stekao mnogo dobrih prijatelja koji su prepoznali njegovu dobrotu, toplinu i ljubav.