foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Da li je zima topla?

ferie platinum
Foto: www.mazurytravel.com
 
Kao što znate, svake godine, 21. decembra u goste nam dolazi Zima. Ona će sa sobom doneti ono što vi najviše volite, a to su praznici i sneg. Dosadnu jesenju kišu će zameniti poneka pahulja, a blato će sakriti čist beli pokrivač. Ona dolazi posebno zbog vas i tada uvek zavlada neki čudan mir. Stariji su tu da razmišljaju o ogrevu, o zaleđenim automobilima, o klizavim putevima. Oni će da čiste sneg ispred kuće i posipaju so po stepenicama. Ali postoji nekoliko stvari koje si ti kao dete u obavezi da uradiš. Da li si spreman na to? 
 
Pre svega, zimi se moraš oblačiti toplo i sokove zameniti vrućim čajem. Moraš da smisliš plan kako da napraviš najboljeg Sneška. Treba da pronađeš najbolje brdo za spuštanje kliskom. Ti si taj koji treba da napravi najpravilnijeg anđela u snegu. Ti treba da napraviš prve korake na netaknutoj beloj površini. I postoji još jedna, možda i najodgovornija stvar za tebe: pomozi majci da okiti jelku. Ona ne mora biti najveća i ne mora imati najrazličitije ukrase, ali mora biti okićena sa puno pažnje.
 
Sad, kada si čuo sve svoje obaveze, na tebe je red da čekaš da padne sneg i kreneš u akciju. Uživaj u jednoj od najvećih radosti u životu, budi dete – zimi.