foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Radovi učenika

Na velikom odmoru

Moj veliki odmor kada smo prva smena počinje u 10:35h, a kada smo druga smena onda u 15:05h. Svaki čas pogledamo na sat da vidimo kad će veliki odmor. A kada zazvoni onda svi jurimo niz stepenice dole. I onda jedemo brzo i neko ostavi, a neko pojede sve. Dežurni nastavnik kaže da li možemo ići gore. A ako možemo ići gore, onda se penjemo uz stepenice i kada dođemo gore sednemo u krug i nešto pričamo. Ja bih volela da veliki odmor traje duže. Meni je veliki odmor super.

Jesen

Jednog lepog dana, kada sam se probudila, videla sam da je cela priroda narandžaste boje. Stigla je jesen.
Odmah sam se obukla i istrčala napolje. Noge su mi šuškale  po lišću. Šetajući, osetila sam da počinje kiša da pada... Bila je to prva jesenja kiša. Osetio se njen miris. Ja ga obožavam. Sela sam na klupu ispred moje zgrade i tako sam u sitnoj kišici uživala pola sata. Taj divan prizor dopunjavale su i ptice selice. Bilo je lepše nego u nekoj bajci.
Ovo nije neki veliki događaj, ali obećavam da ću ga pamtiti.

Sačuvajmo pande

Pande su veoma ugrožene životinje. Živele su širom većeg dela Kine, ali vremenom se njihova teritorija smanjila. Danas žive samo na nekoliko malih mesta u planinama.

Opširnije: Sačuvajmo pande

Najlepša ulica na svetu

 
Ulica koja zrači svojom lepotom i nežnošću je najlepša ulica na svetu. U toj ulici ima života za svako živo biće. 
 
Ova ulica je lepa jer je široka i prostrana. Dopada mi se što nije jako prometna. Ona je pravo uživanje za decu. Kuće u njoj su većinom po starinskoj arhitekturi. Svaka kuća ima fasadu i terasu, sa prelepim šarenim cvećem. Krovovi su uglavnom crvene boje. Ulica ima veliku livadu, koja je uvek puna dece koja se igraju. Deca uživaju u mirisu pokošene trave, i raznih plodova koji su zasađeni ispred kuće. Život u ovoj ulici čine razni opuštajući mirisi, tople boje i vesela deca, koja zaslužuju ulicu sa čistim vazduhom bez štetnih gasova.
 
Sve je manje ovakvih ulica. Želela bih da ova najlepša ulica traje dugo.


Slatke misli