foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Stara fotografija

Nedavno sam, dok sam spremala bakinu i dekinu sobu, pronašla kutiju sa starim, požutelim fotografijama koje su sad bile uredno složene. Fotografija je bila crno-bela, ali je požutela pošto je već davno urađena. U kutiji je bilo puno starih porodičnih fotografija, ali meni se svidela fotografija mog deke sa svojim bratom i sestrom.

Moj deka je bio najstariji, a najmlađi njegov brat. Baka Jelena se rodila posle mog deke. Na toj fotografiji moj deka je bio u sredini, a baka sa njegove leve strane. Na toj fotografiji vidi se kako je deka zagrlio svog mlađeg brata. Moja baka Jelena je na sebi imala svečanu haljinu i cipelice, a u rukama je držala lutkicu sa kikicama. Deka je obukao pantalone, košulju, džemper, i odgore neki sako, a obuo je cipele. Drugi deka na sebi je imao isto to, ali on je umesto cipela obuo čizme. Niko se nije smejao. Svi su bili ozbiljni. Iza njih, kao pozadina nalazio se zid. Mlađi deka držao je desnu ruku u džepu, a lice mu je bilo kao da će zaplakati. Izgledao je kao da ga je neko naterao da se slika.
Kada sam deki pokazala tu fotografiju, on se setio tog dana i povoda kojim su se slikali, i rekao mi je da su se oni od malena voleli, slagali i poštovali.