foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Letnji dan pored jezera

Obožavam leto i svaki odlazak na kupanje je za mene praznik, jer jako volim vodu i kupanje. Volim i pecanje. Pecanje je za mene nešto posebno. Na pecanje obično idem sa  »velikim«  pecarošima (sa tatom i tečom) i skoro uvek upecamo nešto izuzetno, mada se dešava da dođemo kući praznih mreža, ali puni priče!

Na pecanje se ide rano ujutru, a ja uvek sa nestrpljenjem iščekujem polazak. Uvek je gotovo mrak kada krećemo, i to je valjda najlepši trenutak u danu, jer možemo da posmatramo izlazak sunca. Tako je bilo i prošlog vikenda. Teča, tata i ja smo prošlog vikenda bili na nesvakidašnjem pecanju!
Još je bio mrak kada smo krenuli. Grad je još uvek spavao. Svuda je bila tišina, a automobila jedva da je bilo. Samo su pecaroši, kao mi, kretali sa nadom da će ovaj put nešto veliko upecati. Dok smo se vozili, ja sam, još sanjiv, razmišljao da li sam sav pribor poneo. Zatvorenih očiju maštao sam o ulovu velike ribe, da i ja jednom budem bolji od "velikih"  pecaroša. Uskoro smo stigli. Mada sunce još nije izašlo već je postalo mnogo svetlije. Postavili smo pecaljke, u tišini seli i gledali u mirnu površinu vode, očekujući skoriji izlazak sunca. Svako je gledao u svoja pecala sanjareći o velikom ulovu.
U jednom momentu, voda je počela da se zlati, crveni kao i nebo na istoku. Otvorenih usta gledao sam čarobni prizor rađanja novog dana. Sunce je lagano izranjalo iz vode, koja je sada već bila kao krv crvena, a ptice su cvrkutale pozdravljajući novi dan i svuda okolo se širila nestvarna tišna. Nemo sam posmatrao ovaj prelepi prizor dok mi je pažnju jedino odvraćalo cvrkutanje ptica iznad moje glave.  Sunce se brzo dizalo iznad vode, a voda je polako vraćala svoju sivu boju. Čarobni trenutak je prošao za uvek, ali će još dugo živeti u mom sećanju!