foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Zanimljivosti

Crvena knjiga životinja

 

Foto (Apolonov leptir): www.mountaintour1.blogspot.rs

Crvena knjiga je spisak svih vrsta životinja koje bi mogle ubrzo da nestanu sa naše planete. To je knjiga upozorenja, koja treba da nas opomene i da nam pomogne da spasemo ove vrste pred izumiranjem. Neke od ugroženih vrsta u Srbiji jesu orao krstaš, stepski soko, patka njorka, puh, apolonov leptir, jazavac, jež, i mnoge druge.

Opširnije: Crvena knjiga životinja

Knjiga je da se čita

 

Foto: www.mojpedijatar.co.rs

Dugačak je spisak stvari koje koje možete da radite kada se vratite iz škole. Čekate toliko da zvoni za kraj poslednjeg časa i torbu sa knjigama ostavljate u sobi na neko vreme.. Međutim na kraju dana ili nedelje trebalo bi da i za „nju“ ima mesta. Trebalo bi da čitate.

Opširnije: Knjiga je da se čita

Oslobodite kreativnost crtanjem

Katarina Petrović

Foto: Autoportret (Katarina Petrović, OŠ "Šarski odred", Štrpce)

Svaka osoba ima svoj dar, talenat ili umeće, samo je pitanje dana kada to ispliva na površinu. Interesantna je činjenica da deca ponekad imaju zanimljivu maštu kada je crtanje u pitanju. Dete ono što zamisli ili negde vidi nacrta onako kako zaista jeste ili ga pretoči u nešto neobično.

Opširnije: Oslobodite kreativnost crtanjem

Savršen sladoled

Foto: www.zanimljivosti.net

Plazma, čokoladne kuglice, mrvice bele iliti crne čokolade... Kinder bueno ili ferero... Zar je važno kako se sprema - na japanski, italijanski, francuski ili jednostavno naš način, sladoled je savršeni slatkiš koliko za mamu i tatu toliko i za svako dete sa ove planete.

Opširnije: Savršen sladoled

Naši najbolji prijatelji

 

Foto: www.kucni-ljubimci-online.com

Kako odrastamo stičemo sve više novih prijatelja koji nas prate na našem životnom putovanju. Naša stara izreka kaže „Pas je čovekov najbolji prijatelj“ i ni u jednom slučaju se nije ispostavilo suprotno. Kao mali moramo da naučimo da su životinje deo sveta oko nas, kao i našeg života, i da se prema njima treba ophoditi kao i prema ljudima koje poštuješ.

Opširnije: Naši najbolji prijatelji