foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Zanimljivosti

Sport za zdravo telo

 
Izvor: Instagram
 
Živimo u vremenu gde sve radimo na brzinu, ne razmišljajući kako i na koji način ugrožavamo svoje zdravlje bez obzira koliko imamo godina. Koliko se često bavite nekim sportom, šetate, vozite bicikl ili idete sa drugarima na piknik? Koliko god vam se nešto čini dosadnim, fizičke aktivnosti su važne za naše zdravlje, kako fizičko tako i psihičko.

Opširnije: Sport za zdravo telo

Crvena knjiga životinja

 

Foto (Apolonov leptir): www.mountaintour1.blogspot.rs

Crvena knjiga je spisak svih vrsta životinja koje bi mogle ubrzo da nestanu sa naše planete. To je knjiga upozorenja, koja treba da nas opomene i da nam pomogne da spasemo ove vrste pred izumiranjem. Neke od ugroženih vrsta u Srbiji jesu orao krstaš, stepski soko, patka njorka, puh, apolonov leptir, jazavac, jež, i mnoge druge.

Opširnije: Crvena knjiga životinja

Savršen sladoled

Foto: www.zanimljivosti.net

Plazma, čokoladne kuglice, mrvice bele iliti crne čokolade... Kinder bueno ili ferero... Zar je važno kako se sprema - na japanski, italijanski, francuski ili jednostavno naš način, sladoled je savršeni slatkiš koliko za mamu i tatu toliko i za svako dete sa ove planete.

Opširnije: Savršen sladoled

Knjiga je da se čita

 

Foto: www.mojpedijatar.co.rs

Dugačak je spisak stvari koje koje možete da radite kada se vratite iz škole. Čekate toliko da zvoni za kraj poslednjeg časa i torbu sa knjigama ostavljate u sobi na neko vreme.. Međutim na kraju dana ili nedelje trebalo bi da i za „nju“ ima mesta. Trebalo bi da čitate.

Opširnije: Knjiga je da se čita

Oslobodite kreativnost crtanjem

Katarina Petrović

Foto: Autoportret (Katarina Petrović, OŠ "Šarski odred", Štrpce)

Svaka osoba ima svoj dar, talenat ili umeće, samo je pitanje dana kada to ispliva na površinu. Interesantna je činjenica da deca ponekad imaju zanimljivu maštu kada je crtanje u pitanju. Dete ono što zamisli ili negde vidi nacrta onako kako zaista jeste ili ga pretoči u nešto neobično.

Opširnije: Oslobodite kreativnost crtanjem