foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Drug je najveće bogatstvo

Najk, puma i adidas, samo su neke od sportskih marki koje sve više privlače dečiju pažnju. Svi žele da oblače stvari iz izloga i izgledaju kao iz časopisa, a ne razmišljaju o tome da li njihovi roditelji mogu to da im kupe i da li je ta garderoba zaista toliko bitnija od svega ostalog. Dok su u jednom uglu školskog dvorišta deca koja se razmeću telefonima od pet megapiksela ili najnovijim patikama sa vazdušnim đonom, u drugom uglu su njihovi drugari iz klupe koji nose istrošene stvari starije braće i sestara i stidljivo čekaju naredni čas.

Postalo je važnije ko nosi kakve patike i da li ima markiranu garderobu, umesto učenja pravih vrednosti, a to je velika greška!
Poznata nalepnica na vašoj majici neće vas učiniti pametnijim, lepšim ili boljim, a prave prijatelje ne mogu da kupe ni “Nokija“ telefon, ni “Najk” odeća. Samo zato što neki od vaših drugara nemaju firmirane stvari ne znači da su manje zanimljivi ili da se ne mogu uklopiti u vaše društvo. Ma koliko stvari novac mogao da kupi, on ne može da kupi ono najbitnije, a to su drugarstvo i ljubav. Neka vas vaši drugovi cene zato što ste vredni i dobri, a ne zato što imate stvari koje oni ne mogu da kupe. Pustite mašti na volju, zajedno učite, radite i stvarajte, pružite jedni drugima mogućnost da se upoznate na pravi način, jer iza sve te
garderobe, bilo da je iznošena ili sveže kupljena, krije se vaš dobar drug koji je jednako vredan pažnje kao i vi.