foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Kad se mama i tata više ne vole

Svi smo mi nekada čuli reč razvod. Verovatno i svi poznajemo nekoga čiji su roditelji razvedeni, a možda su se i nekima od nas mama i tata razveli. Šta li je to razvod? Deca često ne znaju da daju odgovor na ovo pitanje, jer im roditelji ne govore istinu ili se ne trude dovoljno da im objasne ovakvu situaciju.


Oni koji odgovore, reći ce da je razvod kada mama i tata prestanu da se vole i kada više ne žive zajedno. To je istina i razvod je zato tužan. Međutim, važno je da znamo da roditelji koji se razvedu, ne prestaju da vole svoju decu. To je sigurno nešto što najviše brine najmlađe kao i promene koje će se dogoditi u njihovim životima. Neki roditelji se presele u drugi stan, neki se čak presele u drugi grad, neki roditelji ne viđaju svoju decu baš svakoga dana, ali bez obzira na sve, neće zaboraviti njihov rođendan, pomagaće im oko domaćeg zadatka, voditi u pozorište, na utakmicu ili trening i brinuće se o njima, skoro kao i ranije.

Dešava se da su mama i tata ljuti, da se posvađaju i često  viču, pa deca onda pomisle da su roditelji ljuti i na njih ili, možda, da se zbog njih svađaju. Svet odraslih je vrlo komplikovan i oni se ponekad svađaju zbog nekih stvari koje dete ne može da shvati. Čak i ako izgleda tako, roditelji nisu ljuti na svoju decu i deca, naravno, nisu kriva za probleme koji postoje u porodici.

Nekada se mama i tata pomire i ponovo žive zajedno, nekada samo budu prijatelji, a nekada se ne pomire. Međutim, sigurno je da će uvek želeti da čuju svaki vaš problem ili doživljaj iz škole. Ako ste bolesni ili vam je teško, isto će vas paziti i tešiti, nekada zajedno, a nekada odvojeno, i uvek ćete moći da se oslonite na njih. Bez obzira na to da li su mama i tata u braku ili su razvedeni, vas će uvek voleti isto.