foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Šta radiš kad ništa ne radiš?

 dete slika

Hobi je vrsta zanimacije kojom se bavimo u slobodno vreme. To može da bude sakupljanje raznih stvari, sličica, markica, autića, bedževa i mnogo toga drugog. Ali, hobi može da bude i izučavanje različitih pojava, kao što su svemir, piramide, prirode, životinje, ljudi... I crtanje je jedna vrsta hobija.

Postoje hobiji koje biramo sami, i hobiji na koje nas upućuju roditelji. Oni hobiji koje nam mama i tata preporuče obično su oni koje su oni imali kao mali, a može biti i nešto što su oni hteli da nauče, ali nikad nisu. Pa tako za popunjvanje slobodnog vremena idete u škole stranih jezika, na neki sport ili muzičku školu, što i nije tako loše, jer možete da naučite puno toga korisnog. I možda baš dobro svirate violinu, ili igrate vaterpolo, ali ne znate dok ne probate. Zato vam mama i tata možda menjaju hobije, dok ne nađete zajedno ono što vama najviše odgovara. Čuveni slikar Pablo Pikaso je od malena voleo da crta, a po rečima njegove majke, jedna od prvih reči mu je bila „piz“, skraćeno od španske reči „lapiz“, što znači - olovka. 

Hobiji ne samo da služe za ispunjavanje slobodnog vremena, nego su i vrsta zabave i druženja! Ukoliko idete u školu slikanja ili jahanja, sigurno ćete upoznati decu koja vole to što i vi volite i eto prilike za pravo drugarstvo! A neki od hobija mogu i da prerastu u pravi posao. Ukoliko vas baš jako zanimaju dinosaurusi, možete da postanete arheolog!

Šta god da odaberete - samo napred. Ispunjavajte svoje slobodno vreme i istražite sve što vas zanima, jer ćete tako naučiti mnogo toga, a uz to se i dobro zabaviti.