foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Kada porastem biću…

 Image and video hosting by TinyPic

Još kada ste bili jako mali sigurno ste maštali o tome šta bi voleli da budete kada porastete. Nekome se te želje ispune, a nekome ne. Međutim, važno je da o tome stalno maštate i sanjarite, jer je moguće da će  se vaš san jednog dana ostvariti.

Sigurno biste prvo želeli da postanete odrasli i budete kao vaši mama, tata, brat ili sestra. Te uloge možete ostvariti kroz razne igre sa drugarima i drugaricama. Tu devojčice najčešće kuvaju ručak i nespretno hodaju u maminim cipelama na štikle, a dečaci sa velikim čekićem popravljaju nešto po kući. Ako hoćete da učite drugu decu slova, brojeve, prirodu i društvo bićete učiteljica ili učitelj i radićete u školi.

Neke devojčice žele puno da se šminkaju, lepo oblače, prave lepe frizure i one će postati frizerke ili će raditi u salonu za ulepšavanje ili će postati manekenke i glumice. Mnogi dečaci žele da poznati uspešni sportisti, glumci ili pevači, i zato svaki dan puno vežbaju na treninzima, časovima glume i pevanja. Ako volite da pomažete drugim ljudima možete biti doktori. Ukoliko želite da se vozite avionom možete postati pilot. A ako ste hrabri i želite da vodite računa da se drugi lepo ponašaju u vašoj okolini možete postati policijac i tada  ćete nositi uniformu po kojoj će vas svi prepoznati. Možete postati i novinari, ako volite da znate sve i prenosite vesti iz celog sveta. 

Postoje i ona zanimanja koja otkrijete tek kada još malo porastete i krenete u srednju školu. Ali u svetu ima puno uzbudljivih i zanimljivih zanimanja, vi samo treba da odaberete jedno-vama najdraže.