foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Na kraju uvek pobedi dobro!

Crtani film „Uspavana lepotica“, nastao davne 1959. godine, prikazivao je likove kao što su Aurora, princ Filip, kralj Stefan i tri dobre vile Cvetanu, Goranu i Sunčicu, ali i zlu vilu – Grdanu. Međutim, da li je ona stvarno bila zla ili su neke scene bile izostavljene?

Ukoliko ste pogledali samo crtać  „Uspavana lepotica“ verujem da niste nimalo voleli Grdanu i da ste sve vreme navijali za princezu Auroru. Stara priča, prikazana na novi nači, usmerila je publiku da u novom filmu „Grdana“  navija ne samo za Auroru, već i za glavnu junakinju.

Da li ste se ikada zapitali zašto je najzlobnija vila postala zlobna i da li je oduvek bila zla? Grdana je bila divna devojčica i mogla je da leti snažno u visinu sve dok joj Stefan nije uzeo krila da bi postao kralj. Tada Grdana više nije mogla da leti i zato je pronašla čuvenog gavrana da bi bio „njene oči“. Zato što ju je Stefan povredio, ona je želela da povredi osobu koju on najviše voli, njegovu kćerkicu Auroru. Da bi je Stefan spasao, dao je da je čuvaju tri vile daleko od svog kraljevstva. Međutim, dobre vile su bile jako nespretne i zato je Grdana pazila na nju. I tako su se one godinama sve više upoznavale dok se Grdana nije pokajala zbog kletve u kojoj je proklela Auroru da će se na svoj 16. rođendan ubosti na vreteno i da je samo poljubac prave ljubavi može probuditi iz večnog sna. Ali bilo je kasno.

Zbog toga, nemojte da dozvolite da bude kasno za prave stvari. Ukoliko imate društvo koje vas povređuje, krade od vas ili vam se ruga, nemojte postati kao Grdana, jer ste onda isti kao svi ti ljudi koji vas povređuju. I zato, pogledajte ovaj film i razmislite o tome koliko junaci iz bajki liče na vas i zašto uvek na kraju pobedi dobro, a ne zlo.