foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Zbog sporta u drugi grad

Miloš i Jovan su najbolji drugari i učenici četvrtog razreda OŠ “Đura Jakšić” u Perlezu, koji već dve godine, tri puta nedeljno idu u Zrenjanin na treninge plivanja i časove engleskog jezika. Kako žive udaljeni 20 kilometara od Zrenjanina, u obavezi su da putuju na časove, ali im to ne predstavlja problem, jer kako kažu tamo se zabavljaju, uče i šire drugarstvo sa drugom decom. 

- Kad dođem iz škole prvo uradim domaći, malo se igram i idem na trening. Ponekad nas vozi moja mama, a ponekad Jovanova, kad koja ima vremena. Naš klub se zove Proleter. Plivamo u velikom bazenu i učimo razne tehnike plivanja sa drugom decom -  rekao je Miloš i dodao da mu nije problem što je trening kasno uveče i što putuje u Zrenjanin, jer voli sport.

Deca u manjim mestima, kako što je selo Perlez, nemaju mogućnost da se bave sportovima i van školskim aktivnostima kojim bi želeli, već im je za to potreban odlazak u druge gradove, a to zahteva veliku ljubav prema sportu i ogroman trud. Jovan, osim engleskog jezika koji uči u školi, pohađa i časove engleskog jezika u Zrenjaninu. 

- Volim engleski i sviđa mi se škola u koju idem. Tamo imam četiri drugara i dve drugarice. Zajedno učimo i to mi pomaže da razumem jezik koji učim u školi u Perlezu - rekao je Jovan i dodao da osim škole voli što sada ima drugare i u Zrenjaninu.

Škola i sport su bitne stvari u razvoju  deteta. Ova dva dečaka dokaz su da iako su u svom mestu uskraćeni za mnoge stvari, dobra organizacija sa školom i zajednička interesovanja mogu da dovedu do pozitivnih rezultata, samo ako se trude i ako imaju želju za uspehom.