foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Zavirite u svet Barbike

Omiljena lutka većine devojčica na svetu je – Barbika, a nekima ona nije samo igračka, već i najbolja drugarica. Pravo ime ove lutke je Barbara Milicent Roberts, ali je u svetu poznatija kao Barbi. Iako tako ne izgleda, ona je upravo napunila 55 godina. Sada bi bilo zanimljivo da možemo da vidimo kako je izgledala “u mladosti”.

Prva Barbika svetu se predstavila u crno-belom kupaćem kostimu i imala je dve različite boje kose - braon i plavu. Ubrzo se promenila i ulaskom u svet odraslih dobila mnoštvo odeće i cipela, pa čak i spostvenu kuću. Nije dugo bila usamljena, jer su joj se pridružile prijateljice Francis, Tereza i Miša, a potom i prijatelj Ken. Barbi ima i preko 40 kućnih ljubimaca, uključujući mačke i pse, konje, pandu, malog lavića i zebru.

Barbi je tokom svih ovih godina pokazala da pored toga što je lepa, ima i različita interesovanja. Ona poseduje pilotsku dozvolu, radi kao stjuardesa, a pojavljivala se u ulogama doktorke, advokatice i učiteljice. Iako su najčešće asocijacije na ovu lutku roza boja i duga plava kosa, devojčice širom sveta se igraju sa Barbi azijatkinjom, afroamerikankom, kao i Barbikom sa Bliskog istoka obučenom u tradicionalnu nošnju.

Barbika je godinama najpopularnija lutka među devojčicama zato što im omogućava da budu sve što požele. Bila crna ili plava, stjuardsesa ili doktorka, retko koja devojčica može da zamisli svoje odrastanje bez nje.

Evo i nekih zanimljivosti o Barbiki. Prva je prodata za 3 dolara. Najskuplja Barbika na svetu prodata je za 17 hiljada dolara. Ken je dve godine i dva dana mlađi od Barbike. Kuća najpoznatije lutke nalazi se na Floridi, a obilazak traje 90 minuta i za to vreme posetioci mogu da probaju Barbikinu odeću. U svetu se svake sekunde prodaju dve Barbi lutke.