foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Tajana slika srcem

Devojčica Tajana Dimitrijević iz Karavukova ima samo pet godina, a već se uveliko bavi slikarstvom. Dok još nije ni znala pravilno da drži olovku počela je da crta ptice i srca, koja su i dalje njen glavni motiv.

Učestvovala je na međunarodnim konkursima gde je osvojila nekoliko nagrada i pohvalnica. Nakon prve nagrade koju je osvojila, na konkursu u Makedoniji, počela je sebe da gleda kao umetnicu što ju je motivisalo da nastavi da vežba i da se usavršava. Redovno posećuje izložbe i likovne kolonije, i kao gost i kao učesnik. Na takvim događajima, ona upoznaje druge slikare sa kojima razgovara i razmenjuje mišljenja. Naučila je mnogo o bojama, o njihovom mešanju i kako napraviti novu boju ili nijansu. Uspela je da pronađe i razvije sopstveni stil. Ne voli agresivnost na slikama i, kako kaže, svaki detalj mora da nosi pozitivnu notu. Spremna je da komentariše tuđe ali i da prihvati kritike na račun sopstvenih slika i crteža.

Tajana se opredelila da slika akrilnim bojama. Za to su joj pored boja potrebne i četkice, palete za mešanje boja i razne vrste podloga na kojima slika. Roditelji joj pružaju veliku podršku i obezbeđuju uslove za nesmetan rad. Tajana je spremna da po nekoliko sati sedi i crta. Dok stvara delo, ona uživa u svakom potezu i ne skida osmeh sa lica.