foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Neobične životinje kao kućni ljubimci

Foto: www.today.com

Kućni ljubimci su uveliko postali članovi mnogih porodica, a najčešće su to pas, mačka, hrčak ili zec. Oni nam pružaju ljubav i svu svoju pažnju, pa ih zato toliko i volimo. Međutim, postoje i divlje životinje koje vam isto tako mogu ulepšati dom i postati deo porodice. Predstavljamo vam četiri neobična kućna ljubimca, minijaturne veličine, a zanimljivog izgleda.

Majmun

Najmanji majmun na svetu zove se marmozet i toliko je mali da se poredi sa veličinom ljudskog prsta. Oni su teški svega nekoliko grama i žive u prašumama Amazona. Vole da se penju po drveću i hrane se smolom, voćem, nektarom i insektima, a zbog svoje male veličine podsećaju na veverice.

Lisica

Postoji mala lisica koja živi u pustinji u Africi i zove se fenek. Teška je samo kilogram i po i velika oko 40 centimetara. Još su zanimljive i njene velike uši uz pomoć kojih  savršeno čuje, dok joj vid nije najbolji. Njeno krzno je boje peska poput pustinje i mnogi na svetu obožavaju ovu životinju da drže kao svog kućnog ljubimca.
Foto: www.petsunleash.com

Foto: www.petsunleash.com

Veverica

Još jedna minijatura od životinje jeste sibirska veverica koja svojim izgledom osvaja. Ona živi u šumama severne Azije i istočne Evrope ispod zemlje gde između korenja gradi tunel u kojem spava preko zime. Ukoliko se odlučite da je držite kao kućnog ljubimca, mora joj se obezbediti veliki kavez, drvo za grickanje kako joj ne bi narasli veliki zubi i kvalitetna hrana poput semenki i voća.
Foto:www.avaxnews.net

Foto:www.avaxnews.net

Jež

Svi ste makar jednom u životu videli ježa na ulici ili u šumi, ali u svojoj sobi verovatno nikada. Sada je moguće da vam se to desi, jer su upravo pustinjski ježevi pogodni za kućne ljubimce i ljudi ih prosto obožavaju u svojoj okolini. Aktivni su noću, a hrane se paucima, insektima i puževima. Jednostavni su za držanje, nisu agresivni i možete ih maziti po stomaku gde imaju krzno.
Foto: www.pet4home.com

Foto: www.pet4home.com