foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Popularni mačak i miš napunili 75 godina

Foto: www.dejanakovacevic.files.wordpress.com

Da vreme može da utiče na Toma i Džerija imali bi sada 75 godina. Ovaj animirani crtani film upotpunio je detinjstvo mnogim mališanima koji su sa nestrpljenjem čekali da sat otkuca 7 i 15.

Likovi ovog crtaća su vrlo dobro poznati. Tom je mačak, a njegov suparnik je miš Džeri. Njihova jurnjava je predstavljena na smešan način u kojoj Džeri skoro uvek bude pobednik.

Ovaj crtać je stvorila dobro poznata “fabrika“ crtanih filmova "Dizni", koja je uveseljavala brojnu decu širom sveta, pa nema sumnje da je isto uradila i sa Tomom i Džerijem.

Prvi crtani film sa najpopularnijim mačkom i mišem emitovan je 1940. godine i zvao se Maca je dobila otkaz. Tada se mačak zvao Džasper, a miš Džings. Bez obzira na to kako su se zvali, Tom i Džeri su uvek izazivali radost kod dece, a i kod onih starijih.

Da li i današnja deca vole ovakve avanture mačke i miša odgovorila je Milica Stojkov koja ima 7 godina:
− Gledala sam jednom Toma i Džerija i nisu mi nešto zanimljivi. Više volim princezu Sofiju, ali moja sestra obožava da ih gleda i pogledala je sve delove na kompjuteru.

Iako su doživeli lepu starost, čini se da nije tolika zainteresovanost za ove nestašne junake. Sada neke druge crtane filmove u 7 i 15 mališani očekuju sa nestrpljenjem.