foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Najavljeno oživljavanje Mijazakijevih filmova

 

Foto: www.nerdist.com

Jedan od najpoznatijih autora anima filmova Hajao Mijazaki, otkrio je planove za otvaranje magičnog parka prirode „Šuma gde se vetar okreće“. Filmovi „Haulov pokretni zamak“, „Začarani grad“ i „Princeza Mononoke“ oživeće 2018. godine, a fanovi najvećih anime ostvarenja moći će da postanu akteri Mijazakijevih filmova na japanskom ostrvu Kume.

Izgradnja ovog parka počeće na proleće, a prvi nacrti ostavili su najveće ljubitelje Mijazakija u velikom iščekivanju. Park će se prostirati preko celog ostrva, a glavne atrakcije nalaziće se u „magičnoj“ šumi. Mijazaki je najavio i otvaranje biblioteke, kao i spavaonice za najmlađe, a posebna mesta biće rezervisana za klince iz Fukušime. 

Kako je „Diznilend“ i dalje najpopularniji porodični zabavni park, a i jedan od retkih inspirisanih crtanim filmovima, „Šuma gde se vetar okreće“ biće pravo osveženje za sve one koji su ljubitelji japanske kinematografije. 

Do 2018. godine, "Pet sa zvezdicom" vam preporučuje da štedite džeparac za avionsku kartu do Japana, ali i da pogledate neke od Mijazakijevih filmova, ako niste do sada. Magično putovanje može da počne i pre otvaranja „Šume gde se vetar okreće“.