foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Kineska tehnika pravljenja cveća od papira

 

 

 

 

 

 

Svi znamo da je u zimskom periodu mnogo teško pronaci cveće koje ce ulepšavati vaš dom. Ukoliko želite da iznenadite svoje mame i bake i doprinesete ovom gubitku cvetnog šarenila u vašim domovima, predlažemo vam da se oprobate u pravljenju cveća od papira.

Jedna od najpopularnijih tehnika je kineska, pa evo par saveta kako da budete što uspešniji u njihovom pravljenju. Za početak su vam potrebni papiri u boji, makaze, i drveni štapići. 

Prvi korak: presecite papir A4 formata po dužini na pola. Potom okrenite papir i po dužini nastavite da seckate reckice, ali ne skroz do kraja da ne biste presekli ceo papir (slika 1).

Drugi korak: Kada ste iseckali papir celom dužinom, uzmite drveni štapic i počnite da uvrćete papir preko štapića i tako skroz do kraja dok vam ne nestane papira. Na kraju, deo koji vam je poslednji ostao zalepite za štapić.

Treći korak: Da biste napravili listove za cvetove, iseckajte manji papir, zelene boje. Iseckajte ga na isti način kao i cvetove, i uvrćite u krug (slika 3).

Najbolje je da koristite običan papir. Ovu jednostavnu metodu brzo ćete savladati, i nakon toga dobićete pun buketic vašeg, originalnog cveća koje ste sami napravili. Vaše mame će sigurno biti zadovoljne.