foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Zašto kitimo novogodišnju jelku?


Foto: www.ljepoticasi.com

Kada se spomenu božićni praznici i zimski raspust, jedna od prvih stvari koja svakom detetu pada na pamet je novogodišnja jelka. Svako želi da svoje drvce ukrasi baš onako kako je zamislio, a s obzirom na to da nam praznici polako stižu, pravo je vreme da proverite da li vam lampice rade, da li su vam svi ukrasi na broju, kao i to da odlučite s kim ćete ove godine kititi jelku. Pre nego što se upustite u tu avanturu i pustite da vas čarolija ponese, važno je da znate nekoliko stvari.

Prirodna ili plastična jelka

Ukoliko živite u stanu, onda je za vas jedina opcija da kitite plastičnu jelku. No, ukoliko živite u kući i imate sopstveno dvorište, onda je najbolje da kitite prirodnu jelku, i da je nakon što prođu novogodišnji praznici zasadite u vaše dvorište i negujete. Mi smo ti koji čuvamo prirodu.

Tradicija

Da li ste znali da je Nemačka prva država u kojoj je počela da se kiti jelka? Bilo je to još u srednjem veku, a umesto standardnih ukrasa, oni su svoje jelke kitili crvenim jabukama, kolačićima raznih oblika, kao i svećama. Važno je negovati tradiciju.

Atmosfera

Ne postoji veća novogodišnja radost od one kada se probudite ujutru, a ispod jelke su svi oni pokloni koje ste želeli da dobijete tokom čitave godine. Kako bi otvaranje poklona bilo još zanimljivije, upalite vaše lampice na jelci i napravite pravu novogodišnju atmosferu. I ne zaboravite da poklone morate da zaslužite tokom godine.