foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Zašto je dobro jesti puno voća?

Foto: www.kanal9tv.com

Često se dešava da nas roditelji teraju da jedemo voće. Posle svakog obroka, daju nam jabuku i traže od nas da obećamo da ćemo je pojesti. Međutim, mi bismo najradije pojeli tviks čokoladu ili parče torte. Možda niste znali, ali je veoma bitno jesti puno voća iz više razloga koji nam ulepšavaju svakodnevnicu.

Hrani nam mozak

Ako svaki dan jedemo po 200 grama voća to može povoljno uticati na naše pamćenje. Voće može da nam poboljša brzinu učenja i olakša put ka petici iz nekog teškog predmeta. Ishrana na bazi voća nam takođe daje miran san i pobeđuje loše misli.

Daje nam snagu

Zahvaljujući vitaminima i mineralima koje voće sadrži, može se reći da spada u prirodne lekove. Jedna jabuka na dan čuva naše zube, poboljšava imunitet i daje nam energiju koja traje čitav dan. Limun, narandže i mandarine se moraju jesti tokom zime kako bismo se zaštitili od prehlade i gripa. Voće nam daje snagu kada se bavimo sportom, zbog čega nam rezultati budu bolji nego što očekujemo.

Budemo srećniji

Zdravo telo i život pun energije, šta nam još treba da bismo se osećali super? Sočni ukusi, neodoljivi mirisi i najrazličitije boje voća mame osmeh i dobro raspoloženje. Nekoliko zalogaja i eto ga, već smo raspoloženi za nove avanture na igralištu sa našim drugarima.