foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Zašto da treniramo?

Foto: www.najboljamamanasvetu.com

Uvek su nas učili da je fizička aktivnost jako bitna. Još od rane osnovne škole moramo da nosimo rezervne patike na čas fizičkog. Šteta, ali ovog puta odrasli su u pravu, Da, trebalo bi da treniramo. Tražiti izgovore i opravdanja uvek možemo. Kako kaže ona dobra stara mudrost: "Ko hoće nađe način, ko neće nađe razlog". Evo i 5 razloga da se malo motivišemo.

Kako do savršenog izgleda

Sportom pokrećemo naš organizam koji vari hranu. On postaje brži. Time mršavimo, a samim tim nestaju i masti u telu. One se osolobađaju i koriste. Rezultat je savršen izgled.

Snažniji smo

Kad često idemo na trening, menjaju se naši mišići. Oni postaju snažniji. Kako mišići, tako čvršći postaju i naše tetive i kosti.

Zdraviji smo 

Osim što ćemo biti zadovoljni kako izgledamo, bićemo i zdraviji. Naše telo postiže ravnotežu i smanjuje mast u telu, odnosno holesterol, a naše srce može da pumpa više krvi i postaje veće. Naša pluća se šire i mogu da prihvate više kiseonika kad dišemo. Šanse da se razbolimo su mnogo manje.

Ne  možemo biti tužni

Naučnici su dokazali da 90 minuta posle treninga u našem telu dolazi do opuštanja u mozgu i telu. Ispitivanja su pokazala da su se ljudi, koji su jako bili tužni, uspešno izlečili treniranjem.

Više verujemo u sebe

Oni koji se bave sportom, postaju sigurniji u sebe, i time grade svoje samopouzdanje mnogo više od onih koji se uopšte ne kreću. Ako smo redovni, i treniramo ono što volimo, imaćemo više energije i volje u toku dana. Lagani trening nam može biti i ako šetamo našeg kućnog ljubimca.