foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Šta učimo iz Diznijevih crtaća?

Foto: www.youtube.com

Gledanje crtanih filmova jedan je od omiljenih vidova zabave svakog deteta. Osim što razvijaju  maštu  i kreativnost, neki od njih kriju životne lekcije koje mogu biti veoma korisne za najmlađe, jer kroz avanture svojih omiljenih junaka usvajaju moralne vrednosti i uče da se dobrota i nesebičnost uvek isplate.

Snežana i sedam patuljaka

Zla kraljica je iz ljubomore i osvete dala Snežani otrovnu jabuku koju je ona prihvatila bez obzira na upozorenje patuljaka. Nisu svi stranci dobronamerni, pa ukoliko nekog ne poznajemo ne bi trebalo da pričamo sa njim, a pogotovo da prihvatimo nešto što nam  nudi. 

Mulan

Kada njenog oca pozovu da se bori u ratu jer je jedini muškarac u porodici, Mulan odlučuje da se priključi vojsci umesto njega, pretvarajući se da je mladić. Roditelji  nam pružaju bezuslovnu ljubav i podršku, zato treba da ih cenimo i da se brinemo o njima. Ona nije dozvolila da je mišljenje drugih spreči da ispuni svoj plan, već je imala samopouzdanja i bila uporna. Ako nešto zaista želimo, treba da koračamo hrabro ka cilju, spremno „rušeći“ svaku prepreku.

Pinokio

Drveni lutak kojeg je vila pretvorila u pravog dečaka, mislio je da će lažima moći da prikrije svoje nestašluke, ali što je više lagao njegov nos je postajao sve veći. Skrivanje istine nikada nije dobro rešenje, zato treba biti iskren i priznati svoju grešku kakva god da je.

Princeza i žabac

Heroina ove bajke, Tiana, od malena je maštala da otvori svoj restoran. Kada joj zli veštac ponudi da joj to ostvari u zamenu za amajliju ona ne prihvata, već se sama bori upornošću i radom. Sve što zamislimo je dostižno ako smo vredni. Trud se uvek isplati.