foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Zašto učiti strane jezike?

Foto: www.blogs.transparent.com

Često vas roditelji nagovaraju da krenete u školu za jezike, a isto tako i da dobijate što bolje ocene iz engleskog, nemačkog, francuskog i ostalih jezika koje učite u školi. A vi onda pomislite kako je njima samo važno da vi budete dobri đaci. Istina je ustvari da oni vas vole bez obzira kakve ocene imali, ali za vaše dobro oni žele da osim maternjeg jezka znate i neki strani jezik.

Ako odete na putovanje van zemlje, uvek možete uz pomoć poznavanja engleskog jezika da se sporazumete sa drugim ljudima.Možete da upoznate njihovu kulturu, pa isto tako i otići sami u prodavnicu i kupiti sebi nešto bez straha da li ćete razumeti prodavca i koliko to košta. Ako slušate stranu muziku više nećete morati da tražite prevod teksta u rečniku ili na internetu, nego ćete pesmu već odmah razumeti i shvatiti njen smisao. Takođe nećete morati više da gledate filmove sa prevodom nego ćete moći da uživate u gledanju bez dodatnog naprezanja da pročitate tekst ispod slike. Još jedna od prednosti učenja stranog jezika jeste ta što nam se poboljšava pamćenje, neke od funkcija mozga kao i sposobnost da obavljamo više stvari istovremeno.

Najlepši osećaj kada naučimo neki strani jezik jeste osećaj uspeha, osećaj da uvek možemo da budemo bolji i da znamo da uvek možemo da proširimo svoje znanje. Ipak ne kaže se džabe „Koliko jezika znaš, toliko vrediš“.