foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Igrajte se sa drugarima, ne sa računarima

Foto: www.decjisajt.rs

Sve više dece izgubilo je želju da nakon završenog školskog dana i domaćih zadataka izađe napolje i igra se sa drugarima. Kompjuter, televizija, telefoni, tableti... okupiraju pažnju dece i zbog toga se propušta vrlo važan deo detinjstva, a to je igra.

Pitajte mamu, tatu, stariju braću i sestre kako su oni provodili svoje slobodno vreme kada su bili deca. Možda tako dobijete nove ideje kako bi mogli da se igrate i koje su to zanimljive igre bile popularne kada su oni bili mali. Čuli ste sigurno za žmurke, vije, igranje sa lastišom, preskakanje vijače, to su sve igre koje će privući veliki broj vaših drugara da izađu napolje. Ako je napolju hladno i kišovito, uvek možete da ostanete kod kuće i igrate društvene igre poput „Čoveče ne ljuti se“, „Mice“, „Tvistera“, „Monopola“ ili „Rizika“. Upotrebite svoju maštu, istražite svet igara i iskoristite sve igračke koje imate.

Čak i kada ste u školi, uvek možete na velikom i malom odmoru da odigrate partiju klikera, a kada izađete iz škole, iskoristite prirodu i društvo. Uzmite loptu i igrajte neki sport, a ako imate psa ili mačku, izađite sa njima i trčite, igrajte se i naučite ih nekim novim trikovima. Imaćete vremena kada odrastete da koristite kompjutere i telefone, a sada iskoristite maštu i uz pomoć igara uživajte u detinjstvu.