foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Zdraviji uz više sporta

23635626 10212161404165169 1126383527 n

Foto: www.prorehablou.com

Fizička aktivnost je izuzetno važna, bilo da je u pitanju određeni sport, ples ili obična igra u dvorištu. Uprkos tome što su tableti, kompjuteri i mobilni telefoni postali skoro neizbežan deo odrastanja, to nikako ne sme da zameni najmanje dva sata dnevno provedenih u prirodi, na treningu ili igralištu.

Pored toga što nije dobro za organizam, nedostatak fizičke aktivnosti predstavlja i izdvajanje od većeg skupa dece samim tim i manje druženja. Neophodno je da se od malih nogu opredelite za određenu aktivnost, jer ta navika sa sobom nosi i jednu od najvažnijih osobina, koja se na veoma lak način može steći, a to je odgovornost. Pamtite kojim danima i u koliko sati je zakazan trening ili kada ste se dogovorili sa drugarima za odlazak na igranje, tako ćete naučiti da poštujete i svoje i tuđe vreme. Ukoliko se niste pronašli u nekom sportu, tragajte i dalje istrajni u nameri da ne odustajete.

U Novom Sadu postoje brojne igraonice koje nude slobodu odabira različitih i zanimljivih aktivnosti na kojima deca mogu da se pokažu u više sportova u toku treninga. Jedna od takvih igraonica je ,,Dvorištance Sport&Play” koja vas usmerava na bavljenje sportom već od treće godine života. Bavljenje određenom fizičkom aktivnošću podstiče vas da se trudite i budete što bolji kako biste doprineli kolektivnom uspehu, vaših drugara i vas samih. Proizvod koji će nastati nakon svake fizičke aktivnosti je lakše usvajanje novih zadataka, bolja pažnja i brža koncentracija. Razvoj na polju motorike postaće takođe sve brži i dostižniji. Fizička aktivnost za školarce doprineće boljem funkcionisanju prilikom obavljanja školskih obaveza.

Trening ili najobičnija igra sa drugarima istrošiće višak vaše energije, pa će te se na školskim časovima lakše usredsrediti na praćenje nastave i učenje. Bolje raspoloženje je zagarantovano, jer će vas pratiti osećaj da ste uradili nešto za sebe i svoju okolinu. Za pravilan razvoj i rast dece, fizička aktivnost je od presudnog značaja što možete videti ovde.