foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Internet oduzeo deci detinjstvo

 
 download
Foto: www.vesti-online.com
 
U današnje vreme deca slabo čitaju knjige. Sve više provode vremena igrajući igrice na telefonu, tabletu ili računaru. Ako se nekad sete da pročitaju lektiru uglavnom je to skraćena ili prepričana verzija. 
 
Za dečiji uzrast postoje mnogo knjiga od naših i stranih autora. Tako da im je veliki izbor literature u ponudi. Deca kroz čitanje šire svoj rečnik. Upotrebom na času deca ne čuju neke bitne informacije i lekcije u životu. Deci ne treba kupiti telefon pre osmog razrada, pa čak ni pre prvog razreda srednje škole. 
 
Roditelji su krivi za to što deca prerano počinju sa upotrebom tehnologija i interneta. Lakše im je da daju detetu telefon, nego da ih nauče da se igraju igračkama. Počinju da žive u nekom nerealnom svetu, koji im stvara sliku da je sve moguće.
 
Gledaju razne jutjubere koji im postaju loši uzori jer bi deca želela da žive njihovim životom. Roditelji bi morali da prate koliko sati deca provode na tehničkim uređajima i kakav sadržaj prate na internetu, i više bi trebali da posvete pažnje deci.