foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Kako nagovoriti roditelje da dobijete psa?

 

Foto: www.pixabay.com

Mnogi od vas često zastanu na ulici kako bi se igrali, pomazili ili čak odveli kući nekog psa koji vam se dopadne. Ipak problem se javlja kada vam se mama i tata usprotive u toj nameri.

Sledećeg puta dok budete slušali bezbroj razloga zašto ne biste trebali da ga udomite, iako su mama i tata uvek u pravu, moći će te da im nabrojite nekoliko razloga zašto bi to bilo baš dobro za vas.

Roditeljima je najbitnije vaše zdravlje. Ukoliko im budete rekli da su istraživanja dokazala da deca koja odrastaju sa životinjama jačaju imunološki sistem i manje su podložna jakim alergijama i astmi, bićete korak bliže da u vašu kuću uselite novog prijatelja.

Deca uz ljubimca razvijaju osećaj odgovornosti. Vaš novi prijatelj tražiće od vas brigu, saosećajnost i ljubav. Pored njega ćete razviti svest o tome da neko zavisi od vas i da su neke obaveze neodložne, što će vam dalje u životu biti i više nego korisno, a vaše roditelje učiniti ponosnima.

Ukoliko često čujete da provodite previše vremena na računaru ili telefonu, objasnite mami i tati kako će se to ubrzo promeniti. Ako vam dopuste da usvojite ili kupite psa koji vam se sviđa bar jedan deo dana ćete provesti na svežem vazduhu dok ga budete izvodili u šetnju.

Srećno!