foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Odbojka za pravilan razvoj

 
 
    Foto: www.beachvolley.ossrb.org
 
Od početka pa do kraja osnovne škole porašćete brzinom svetlosti, promeniće vam se razmišljanja, teme o kojima razgovarate ali i vaše telo. Da bi se pravilno razvili neophodno je da se bavite sportom jer upravo on svaki vaš mišić formira na pravi način. Sport u kojem će se pronaći i dečaci i devojčice jeste odbojka.
 
Odbojka je jedini sport koji razvija svaki dečiji mišić podjednako i utiče na pravilno držanje kičme svakog deteta. Dok se igra, loptom, prvom i omiljenom  igračkom  svih mališana, pruža mogućnost opuštanja, zabave i sreće. Jedan je od sportova koji će vam veoma podstaći timski duh, slogu i želju za pobedom. Odbojku možete igrati ispred zgrade, u školi ili u pesku na plaži. 
 
Školice odbojke se nalaze skoro u svakom gradu i u njima se stiču osnovna sportska znanja i uči o prvim odbojkaškim koracima. U školicama najmlađi rade vežbe i kroz zabavu uče da se kreću po terenu, serviraju, a najviše vežbaju  početničke odbojkaške poteze. Motiv za upis treba da vam budu i svi poznati odbojkaši koji su počeli da treniraju upravo kada su bili uzrasta kao vi sada. 
 
Posebno za devojcice, u vašem uzrastu, odbojka zaista znači mnogo, a to možete saznati ukoliko pitate neku drugaricu zašto trenira i koliko odbojku zaista voli. Kada dobijete odgovore shvatićete i od svojih vršnjaka koliko je odbojka i uopšte, bilo koji sport bitan iz mnogo razloga. Najbolje ćete razumeti ako se upišete na neki i počnete da trenirate.