foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

5* - 5 sa zvezdicom

Naši najbolji prijatelji

 

Foto: www.kucni-ljubimci-online.com

Kako odrastamo stičemo sve više novih prijatelja koji nas prate na našem životnom putovanju. Naša stara izreka kaže „Pas je čovekov najbolji prijatelj“ i ni u jednom slučaju se nije ispostavilo suprotno. Kao mali moramo da naučimo da su životinje deo sveta oko nas, kao i našeg života, i da se prema njima treba ophoditi kao i prema ljudima koje poštuješ.

Naša obaveza je da se brinemo o svim životinjama jer one samo nas imaju, a uvek nam za uzvrat vraćaju beskrajnu ljubav. Udomiti neku napuštenu životinju znači nekome pokloniti dom, krov nad glavom i dobijaš prijatelja koji će te uvek pratiti i voleti.

Moraš znati da je to velika obaveza i da ljubimac nije igračka, već jedno živo biće kome je potrebna pažnja, hrana baš kao i tebi. Dolaze novogodišnji praznici, pa ako razmišljaš da ove godine dobiješ nešto posebno i vrednije od raznih igračaka iz prodavnica, porazgovaraj sa mamom i tatom, da li bi oni želeli da tebi poklone takav dar.

Ako se mama i tata slože, možete zajedno da kontaktirate neko udruženje za zaštitu životinja u svom gradu, da vidite da li želite možda neku kucu ili macu, jer su mnogi od njih bez doma i čekaju baš tebe da te obraduju i ulepšaju ti detinjstvo!